Localitatea Havârna din județul Botoșani, plasată în carantină pentru 14 zile. Incidența a depășit 13 la mia de locuitori

Conform RRA, situaţia epidemiologică din localitatea Havârna a evoluat foarte rapid, iar probele de laborator recoltate locuitorilor de acolo au arătat o încărcătură virală mai mare comparativ cu cele recoltate în alte zone.

Monica Adăscăliţei, director DSP Botoșani: La Havârna avem familii întregi de 8, 11, şase persoane, toţi pozitivi. Azi-dimineaţă am trimis mai multe probe recoltate de la Havârna la Universitatea din Suceava, unde se face acea analiză secvenţială. De aseară, se supraveghează zona, iar de astăzi merg echipe pe teren şi verifică. Noi sperăm ca lumea să fie conştientă, nu neapărat trebuie să vină controlul ca să responsablizeze persoanele din zonă să păstreze distanţa sau să folosească masca.

Rata de infectare a ajuns astăzi la 13,48 la mia de locuitori, un record absolut. Rezultatele de la Suceava vor fi cunoscute cel mai probabil miercurea viitoare.