Lucrătorii din agricultură și din industria alimentară cer să fie vaccinați cu prioritate împotriva coronavirusului

Alături de sectorul sănătății publice, și cel pe care îl reprezintă este unul esențial, transmite PRO AGRO. 

”Federaţia Naţională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizaţii ale fermierilor şi ale industriei alimentare şi solicită ca la nivelul autorităţilor în drept să stabilească Strategia Naţională de Vaccinare să se ţină cont de recomandările Comisiei Europene care includ lucrătorii din Agricultură şi din Industria Alimentară ca şi sector esenţial în afara celui de sănătate publică. Federaţia solicită în consecinţă ca Strategia Naţională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens şi din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinaţi, prioritar, şi lucrătorii din Agricultură şi din Industria Alimentară”, se arată în documentul citat, semnat de preşedintele Federaţiei, Ionel Arion.

Pentru organizarea facilă a campaniei de vaccinare, federația agricultorilor solicită ca la stabilirea adaptării Strategiei Naţionale de Vaccinare să fie consultați și partenerii sociali, mediul asociativ.

”Securitatea alimentară nu poate fi menţinută decât asigurând sănătatea şi securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură şi din Industria Alimentară, aceştia riscându-şi propria sănătate de la apariţia pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populaţiei”, se mai arată în scrisoare.