Ludovic Orban a convocat ședință de Guvern, luni. Măsuri fără precedent în România în criza coronavirus

În acest context, Guvernul a convocat o ședință de guvern pentru ziua de luni, în cadrul căreia vor fi aprobate noi măsuri fără precedent în țara noastră.

Potrivit specialiștilor, România ar putea intra mâine în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila. Odată ce numărul infectărilor va trece de 2.000, presiunea pe sistemul medical românesc va fi și mai mare. Așa că autoritățile pregătesc noi măsuri, fiind în lucru o nouă ordonanță militară.

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

Totodată, până acum 40 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire.