Ludovic Orban, ANUNȚ despre marea economie la buget prin plafonarea indemnizațiilor: Nu este o sumă de lepădat!

 

În ceea ce priveşte plafonarea indemnizaţiilor, nu am plafonat indemnizaţiile numai pentru primari şi viceprimari. Am plafonat indemnizaţiile pentru toţi cei care primesc indemnizaţii din funcţii de demnitate publică: pentru parlamentari, pentru miniştri, pentru preşedintele României, pentru mine, ca prim-ministru. Iar rezultatul este că s-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000, pe estimările pe care le-am făcut. Care nu e o sumă de lepădat”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că, pentru a putea aloca resurse financiare către investiţii, este necesară o reducere a cheltuielilor de tip „subvenţii, creşteri de salarii în sectorul public, creşteri de venituri alocate de la bugetul de stat fără să existe o fundamentare foarte serioasă”.

„Situaţia bugetară este extrem de serioasă. Ani de zile s-au generat cheltuieli, fără să existe veniturile pentru susţinerea cheltuielilor respective. Chiar şi acum, după ce am avut un deficit bugetar de 4,6% pe cash şi 4% pe ESA, în fiecare săptămână în Parlament – care a intrat în campanie electorală şi îşi imaginează că oamenii o să îi voteze numai dacă dau astfel de legi – apar noi legi, care generează cheltuieli suplimentare şi care reduc venitul. Ultima – asta cu scutirea de impozit pe veniturile jurnaliştilor”, a mai menţionat Orban.