Ludovic Orban, prima reacție după ce Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL: „Va fi un festival al democrației”

„Salut intrarea în cursa pentru funcţia de preşedinte a PNL a premierului PNL. Va fi o competiţie de proiecte, care va da posibilitatea membrilor PNL să aibă de unde alege şi sunt convins că rezultatul acestui congres va fi un rezultat pozitiv pentru partid. Sigur că în această competiţie am avut o discuţie cu premierul, am început fixarea unui cadru, care va fi un cadru extrem de onest, a unei competiţii de proiecte, al unei competiţii pozitive în care prezentăm membrilor PNL oferte noastre”, a afirmat Orban, la sediul PNL, după ce Florn Cîţu a anunţat, într-o declaraţie susţinută la sediul central al PNL alături de mai mulţi lideri şi membri ai Guvernului, că a decis să se înscrie în competiţia pentru preşedinţia partidului PNL.

El a spus că este normal ca Florin Cîţu să spună că va câştiga.

„Şi eu candidez ca să câştig, ca să câştige PNL şi, evident, ca să câştige România. Această competiţie nu va afecta activitatea PNL, rămânem concentraţi în a asigura o bună guvernare a României. În continuare Florin Cîţu şi cu mine vom prezenta PNL toate deciziile care se vor lua la nivelul partidului şi la nivelul coaliţiei. Faptul că este o competiţie între noi doi, din punctul meu de vedere, nu va afecta activitatea PNL, ca principal partid de guvernământ şi mai ales performanţa guvernării. (…) Echipa mea este PNL, a fost, este şi va fi. Congresul va hotărî fiecare ce poziţii va avea”, a adăugat Orban.

El a mai spus că această competiţie va fi un „festival al democraţiei”.

„Noi intrăm într-o competiţie şi în mod evident acest festival al democraţiei care se va petrece în PNL şi care va însemna alegeri, nu numai la nivel naţional, va însemna practic alegerea tuturor organismelor partidului de la nivel local, judeţean şi naţional. Evident că după acest festival al democraţiei va rezulta un rezultat, cei care vor fi aleşi vor lua toate deciziile statutare care sunt necesare în urma congresului”, a menţionat Orban.

Întrebat dacă cine va pierde această competiţie ar trebui să-şi dea demisia din funcţiile publice, Orban a spus: „Deocamdată este o competiţie între noi, în care noi încercăm să convingem membrii PNL să ne sprijine să obţinem susţinerea lor. Noi suntem o echipă, indiferent de rezultat, PNL este şi va fi unit indiferent de rezultatul votului”.

„Sunt prevederi statutare care iau decizii statutare legate de susţinerea reprezentaţilor PNL în funcţii publice, acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toţi cei care vor fi aleşi în diferitele funcţii care dau drept de reprezentare. Deocamdată avem în faţă o competiţie frumoasă, avem în faţă ocazia de a prezenta viziunea, obiectivele, proiectele fiecăruia dintre candidaţi, astfel încât să arătăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică, un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România”, a mai spus Orban.