Maramureş: Vicepreşedintele CJ, autoizolat la domiciliu după o delegaţie în Spania

„Chiar dacă în situaţia mea nu se impunea autoizolarea, deoarece am fost testat la intrarea în ţară şi nu prezint simptomatologie asociată coronavirusului, am decis să intru în izolare la domiciliu (…) Mi-au fost recoltate şi probe pentru testul COVID-19, iar până la aflarea rezultatului voi rămâne acasă”, a afirmat Doru Dăncuş, în postare. Acesta a mai subliniat că a decis să se autoizoleze acasă pentru a nu provoca eventuale probleme persoanelor cu care ar fi urmat să se întâlnească.

„Am fost plecat cu o delegaţie a Consiliului Judeţean Maramureş în Valencia, Spania şi consider că pentru a nu provoca suspiciune şi panică în rândul persoanelor cu care ar urma să interacţionez, autoizolarea este un gest normal şi firesc”, a spus Doru Dăncuş. În acest context, vicepreşedintele CJ a îndemnat populaţia să evite zonele aglomerate, să folosească dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe, să fie precaută, iar cei care au izolare la domiciliu şi/sau carantină, să respecte măsurile impuse de autorităţi şi să înţeleagă că este spre binele lor şi al familiilor, al tuturor.

Totodată, în cursul zilei de vineri, o parte din angajaţii CJ şi ai Prefecturii Maramureş, inclusiv prefectul şi preşedintele CJ, s-au autoizolat în clădire după ce au aflat că secretarul de stat, Ionel Bogdan, care a participat joi la ceremonia de investire a noului subprefect al judeţului, s-a aflat, luni, la şedinţa BPN a PNL, în apropierea senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu COVID-19.