Marcel Ciolacu a confirmat că a vorbit cu Florin Cîțu la telefon

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul să avem săptămâna viitoare o întâlnire, să stabilim principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR. (…) Cred că decizia luată la Bruxelles împreună cu comisarii europeni și cu președinta Comisiei a fost ca acest plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă în județul Brașov.

Liderul social-democrat a precizat că premierul a fost cel care l-a sunat: „Era și greu să sun eu! Totuși, noi suntem în Opoziție. Nu vrem să deranjăm prim-ministrul”.

„Am specificat foarte clar că vom intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat până când va fi înaintat Comisiei Europene în Parlament. După cum bine știm, acest plan încă nu este definitivat. Chiar o să îi propun prim-ministrului să îi punem la dispoziție toți specialiștii PSD de care are nevoie pentru ca acest plan să fie definitivat cât mai repede”, a mai afirmat Ciolacu.