Marcel Ciolacu a făcut anunțul. Când ar putea vota PSD o nouă moțiune împotriva Coaliției

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni la TVR 1 că formațiunea să va depune moțiune de cenzură până la sfârșitul sesiunii parlamentare și că ar vota și o moțiune depusă eventual de USR PLUS.

„Nu am retractat că depunem moțiune de cenzură. Foștii președinți PSD au plătit notă de plata pentru că agenda PSD era făcută de cineva din exteriorul partidului. Eu am promis că deciziile nu se vor mai lua niciodată în exteriorul partidului. Eu am acest instrument (moțiunea de cenzură) o singură dată pe sesiune, eu nu pot să risc să-l folosesc acum când exisă încă probabilitatea că USR PLUS să iasă de la guvernare. Să depună domnul Barna moțiune de cenzură, îi anunț că o votez”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a spus că în acest moment nu este pe agenda românilor schimbarea Guvernului, dar că alegerile anticipate și „revenirea la vot” ar fi pe placul votanților.

„Toată lumea e îngrijorată. Toată umea vrea să plece acest guvern. Dacă mă refer la partea tehnică – eu azi anunț o moțiue de cenzură. Poate mâine domnul Barna anunță că ies din coaliție. Eu am un singur glonț, un singur instrument pe sesiune… Această moțiune de cenzură pe care aș depune-o mâine nu se mai discută, pentru că nu mai are temei. (…) Nu mizez pe nimic, eu mă uit la circul lor. Care este rostul, să depunem moțiune de cenzură de dragul de a o depune sau o depunem să aibă eficiență. Eu nu pot să risc să depun moțiune de cenzură acum, când există probabilitatea că USR PLUS să iasă de la guvernare”, adaugă liderul PSD.