Marcel Ciolacu, ANUNȚ-bombă despre schimbări ale statutului PSD. Cine va face parte din CEx

„Am discutat și despre Congres. Am stabilit data de 29 februarie, urmând ca luni, Biroul Permanent să aibă  ultima decizie dacă vom avea Congres pe 29 februarie sau 7 martie.

Decizia a fost clară. Se va merge cu candidaturi pe proiecte politice si in echipa. 

Am mai decis modificari statutare, care vor fi supuse votului la congres – largirea CEx si schimbarea denumirii CEx cu primarii de resedinta de judet si presedintii Consiliilor judetene,  intrarea de drept a primelor organizatii cu scor electoral mare si altele care le vom prezenta dupa Biroul Permanent Național.

Am luat decizia că PSD NU va avea niciun candidat cu o decizie definitva a unei instante, indiferent daca e vorba despre alesi locali sau parlamantdari”, a declarat Marcel Ciolacu după sedinta Comitetului Executiv de miercuri seară.

***

În prezent, Comitetul Executiv Național este constituit din membrii Biroului Permanent Națonal, Președinții organizațiilor PSD județene, de sector, a municipiului București, Diaspora, PSD Republica Moldova și PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului României precum și Președinți comisiilor permanente ale Camerei Deputațlor și Senatului României și Miniștri care sunt membri ai PSD, dacă nu ocupă o altă funcțe. 

CEX este organul de conducere și de decizie al partidului care coordonează activitatea acestuia între ședințele Consiliului Național.