Mașini noi și nesigure pentru polițiști: Mai bine ați fi cumpărat direct niște sicrie

Noile mașini care vor intra în dotarea Poliției Române stârnesc controverse în rândul polițiștilor. Polițiștii și sindicatele se declară nemulțumiți de Daciile Duster achiziționate de Ministerul de Interne. Marcel Vela, a explicat și ce dotări vor avea mașinile: tabletă de comunicații pentru verificarea persoanelor în baza de date, stație mobilă și banchetă securizată cu gratii pentru transportul infractorilor. 

Vehiculele se remarcă și prin elemente de design nou. Culorile folosite vor fi albastru și galben fluorescent, fapt ce le face să semene cu mașinile din dotarea Poliției germane. Aceleași culori sunt folosite și pe vestele reflectorizante ale agenților de poliție aflați în exercițiul funcțiunii.

Spre deosebire de șefii lor, cei care au aprobat achiziția de vehicule, polițiștii sunt mai puțin mulțumiți de noua imagine a mașinilor. Unii le-au comparat cu dubele de distribuție folosite de firmele care vând vopseluri. În urmă cu ceva vreme, sindicatele din poliție s-au arătat nemulțumite că Ministerul a achiziționat Dacia Duster pentru dotarea Poliției. Mașinile erau considerate nesigure. La vremea respectivă, sindicaliștii l-au ironizat pe ministrul Vela, transmițându-i că mai bine ar fi cumpărat niște sicrie.