Maternitatea Bucur a devenit spital special pentru femeile însărcinate care au coronavirus

În această dimineață, conducerea Ministerului Sănătății și cea a Comisiei de Obstetrică-Ginecologie a MS au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Maternitatea Bucur va fi exclusă din circuitul obișnuit, toate pacientele care se află în această unitate în prezent vor fi transferate în celelalte unități similare din București.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că se va desemna o maternitatei care să preia persoane cu noul COVID-19. În prezent, în Capitală, Spitalul Colentina și Institutul Matei Balș fac față cazurilor, având împreună o capacitate de 1.000 de locuri.

Întrebat despre perioada de vârf în privința îmbolnăvirilor, secretarul de stat a precizat că totul ține de măsurile de izolare impuse.

„Din scenariul și studiile făcute, comparativ cu evoluțiile din China și Europa, acest vârf ține foarte mult de izolare, dacă vom respecta izolarea. Acel vârf va fi mai mic și nu vom atinge acea cifră care să ne facă să forțăm un pic sistemul sanitar. Atâta timp cât nu vom respecta aceste măsuri, vârful va fi violent și atunci vom avea și o transmitere comunitară accentuată”, a mai spus Tătaru.