Mesaj tulburător, de la Roma, din izolare: „Scrisoare din viitor”

Scrisoarea intitulată „din viitorul tău” este adresată europenilor.

„Vă scriu din Italia, ceea ce înseamnă că vă scriu din viitorul vostru. Ne gasim acum acolo unde vă veți afla voi în câteva zile. Graficele epidemiei ne arată că ne aflăm într-un dans paralel.

Suntem doar cu câțiva pași înaintea voastră pe cărarea timpului, așa cum Wuhan a fost cu câteva săptămani înaintea noastră. Vă urmărim comportamentele, identice cu ale noastre. Vă folosiți de aceleași argumente pe care le-am avut și noi până de curând, între cei care încă spun că nu este decât o răceală, de ce atâta vâlvă? și cei care au înteles deja. Cum vă urmărim de aici, adică din viitorul vostru, știm că mulți dintre voi, cum vi s-a spus să vă închideți în case, l-ați citat pe Orwell sau chiar pe Hobbes. Însă cât de curând veți fi mult prea ocupați pentru asta.

Mai întâi de toate veți mânca, nu numai pentru că va fi unul dintre puținele lucruri pe care le veți putea face.

Veți găsi o gramadă de tutoriale pe grupuri de social networking despre cum sa vă petreceți timpul în moduri folositoare. Vă veți alătura tuturor acestor grupuri pentru ca în câteva zile să le ignorați complet.

Veți scoate literatura apocaliptică de pe rafturi, însă veți realiza curând că nu vă vine să citiți nimic de genul acesta.

Veți mânca din nou. Nu veți dormi prea bine. Vă veți întreba ce se întamplă cu democrația.

Veți avea o necontenita viață socială în mediul online – pe Messenger, WhatsApp, Skype, Zoom…

Vă vor lipsi copiii voștri adulți ca niciodată; conștientizarea faptului că nu aveți nici o idee când îi veți putea revedea vă va lovi ca un pumn în piept.

Vechile resentimente și certuri vă vor părea irelevante. Îi veți suna pe cei cu care juraseți să nu vă mai vorbiți, doar ca să îi intrebați ce mai fac. Multe femei vor fi abuzate în propriile case.”

Citește continuarea pe realitateadindiaspora.net