Mihaela Brooks, profiler, despre crima din Arad: „Asasinul nu a dorit victime colaterale”

„Motive de crimă sunt multe, interesul este foarte mare. Este un interes foarte mare dacă mergi pe pista eliminării unei persoane. Poate fi cineva apropiat, cel care l-a dorit eliminiat. Cred că a fost și cu un mesaj trimis către cei care sunt în viață. Motivele pot fi financiare sau trafic de țigări. Pierderile firmei și câștigurile se pot face repede și se determină ușor cine și unde s-au dus banii. Cel care a plasat bomba a riscat mai mult decât cel care a ordonat crima. Trebuie să se facă o colaborare între forțele din mai multe state. Cel care a pregătit bomba are cunoștințe și sigur a mai făcut așa ceva. S-au mai făcut bombe similare, deci poți cere informații de la alte servicii. Dacă descoperi cine a făcut bomba, poți merge pe altă pistă. Mai mult ca sigur au fost trei persoane, chiar dacă poate fi una și aceeași persoană cea care a plasat bomba și cea care a cumpărat-o. Asasinul nu a dorit victime colaterale”, consideră profilerul.

Dumitru Coarnă, fost polițist, a declarat că poate fi luată în calcul ipoteza conform căreia victima, Ioan Crișan, ar fi dat bani cu camătă.

„Dădea bani cu camătă, este una dintre ipotezele de lucru. Mai avem un furt de 400 de mii de euro, dar acolo nu e plângere, ci doar o plângere pentruun alt furt de numai 100.000 de euro. Mașina era pe numele surorii amantei omului de afaceri. Atunci când faci transporturi internaționale mai pui și altceva în camion. La fața locului e adjunctul Poliției Române și se lucrează cu forțele polițienești din statele evecine. Nu cred că a fost un singur oam, iar atacatorii au studiat cu mult timp înainte, toate tabierurile omului, au văzut traficul redus. Culoarea fumului ne indică că este vorba de clorat de sodiu. Fiecare emite ipoteza de lucru, fiecare cu un anumit nivel de pregătire are ceva cunoștințe. Dar, ancheta este într-o altă zonă. Acolo se lucrează strict pe probe”, spune Coarnă.