Mihai Malaimare Jr Oscar 2020 – Singurul roman nominalizat la Oscar

Mihai Malaimare Jr. Oscar 2020 – Romanul nostru se afla nominalizat cu filmul Jojo Rabbit la categoriile design de productie dar si montaj de film. El a fost director de imagine al peliculei de Oscar.

Nominalizarea nu e unica, Mihai Mălaimare jr a primit premiul pentru cel mai bun director de imagine, pentru lungmetrajul „Jojo Rabbit”, la cea de-a 23-a ediţie a galei Hollywood Film Awards, notează Mediafax.

În septembrie, drama neozeelandeză „Jojo Rabbit”, de Taika Waititi, a câştigat marele premiu, cel al publicului, la Festivalul de Film de la Toronto şi a intrat astfel cu mari şanse în cursa pentru o nominalizare la premiile Oscar din 2020. „Jojo Rabbit” este o satiră comică despre un băieţel german în vârstă de zece ani, Jojo (Roman Griffin Davis), în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care află că mama sa ascunde o fetiţă evreică (Thomasin McKenzie) în mansarda casei. Băieţelul are un prieten imaginar, o versiune imbecilă a lui Adolf Hitler.

Mihai Mălaimare Jr., în vârstă de 44 de ani, fiul actorului Mihai Mălaimare, a fost şi directorul de imagine al filmului „Nina”, de Cynthia Mort, iar, în 2014, a fost elogiat de presa străină pentru imaginea filmului „Umblând printre morminte”, de Scott Frank, cu Liam Neeson în distribuţie. 

Jojo Rabbit este o comedie vioaie, captivantă, de maturizare în Germania celui de-al Doilea Război Mondial, Jojo Rabbit este îndrăzneț și riscant: o satiră în care un Adolf Hitler caricatural ne oferă unele dintre cele mai amuzante momente; un portret sfâșietor, tandru al dragostei unei mame pentru fiul ei; o parodie a celor mai distructive forțe ideologice care încă amenință societatea și – poate cel mai important – o cronică neverosimil de înduioșătoare a evoluției morale. 

Mihai Malaimare Jr. – Oscar 2020 – informatii despre artistul roman

Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale” București. Ia proba pentru Francis Ford Coppola, care filmează Youth without Youth în România, în 2006. Continuă să lucreze încă două filme cu regizorul Coppola: Tetro (2009) și Twixt (2011). Primește numeroase premii pentru imaginea filmului The Master, regizat de Paul Thomas Anderson. Locuiește și lucrează în SUA.