Mihai Șora îi ia apărarea Irinei Rimes: Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent

Filosoful Mihai Șora îi ia apărarea Irinei Rimes, după valul de critici pe care le-a primit cântăreața în urma numirii ei ambasador al Zilei Brâncuși. Într-o postare pe facebook, filosoful o cataloghează pe artistă drept un copil inteligent și talentat, care va avea timp să învețe despre Brâncuși, dar și că, în viitor,  ar putea compune un cântec despre marele sculptor.

Mai mult, Mihai Șora consideră că mulți  dintre ”brâncușologii” care au criticat-o pe Irina Rimes sunt ”aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului”.

”Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului.
Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…

Am spus deja:
copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide.

Bună dimineața tuturor.
Vă doresc o săptămână rodnică.

Mihai Șora
17 februarie 2020”, a scris Mihai Șora, luni, pe facebook