Militar român, transportat la spital după ce a acuzat dureri de cap și stare de amețeală

Un militar român, aflat în misiune în Afganistan, a fost transportat la un spital din  Germania, după ce și-a pierdut cunoștința, din cauza unor dureri de cap și stare de amețeală, trasnmite MApN.

În urma investigațiilor medicale, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

”Miercuri, 11 martie, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în TO Afganistan cu Batalionul Protecția Forței ”Viperele Negre”, în timp ce se deplasa la activități curente în Baza Aeriană Kandahar, a acuzat dureri de cap și stare de amețeală.

Militarul s-a deplasat la infirmeria batalionului pentru consult, ulterior pierzându-și cunoștința. Acesta a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar. În urma investigațiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral și urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul acestei nopți, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea de sănătate a militarului”, transmite MApN într-un comunicat.