Ministerul Apărării extinde vaccinarea fără programare la toate spitalele militare din țară

Persoanele de peste 60 de ani care vor să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, direct la centrele de vaccinare pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare.În cazul celor de până în 60 de ani, acestea se vor putea prezenta la centrele respective după ora 14:00, până la terminarea programului.

MApN precizează că imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

MApN mai amintește că maratonul vaccinării continuă în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara până marţi, populaţia generală care doreşte să se vaccineze putându-se prezenta în aceste centre la orice oră şi fără o programare prealabilă.