Ministrul Cătălin Drulă: ”Ce facem acum poate reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României”

”Am început noul an la Ministerul Transporturilor puși pe treabă. Este perioada în care ne asigurăm că putem să construim și să reformăm în 2021.

Marile investiții publice sunt cheia pentru revenirea economiei și sunt prioritare pentru mine și întregul cabinet.Vorbim de autostrăzi, de drumuri expres, de modernizări ale căilor ferate și de alte proiecte. Unde ele sunt deja în construcție e nevoie de eficiență și profesionalism ca să le finalizăm cât mai rapid, unele chiar anul acesta.Nu pierdem din vedere lansarea proiectelor noi și ne concentrăm pe eficientizarea procedurilor și a instituțiilor care le gestionează.Una dintre provocările majore este, pe de altă parte, întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii existente. Sunt restanțe enorme și pe zona rutieră, dar mai ales pe cea feroviară.Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreținere a drumurilor și căilor ferate.Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile și instituțiile din subordine. Și vom face schimbările și reformele de care e nevoie pentru ca aparatul public din Transporturi să ajungă la profesionalismul așteptat de oamenii care fac slalom printre gropi.Nu am venit aici ca lucrurile să meargă ca până acum. Sau doar puțin mai bine. Ce facem acum poate reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României.Lucrăm la legea bugetului de stat pe 2021. Apreciez deschiderea premierului Cîțu și prioritatea pe care acesta o face din investiții în anul acesta. Lucrăm și la partea de finanțare din fonduri europene, în special la definitivarea planului de redresare pentru România.Mai departe construim echipa în aceste prime zile și suntem bucuroși că ni se alătură oameni profesioniști, dedicați și onești. Implicarea va face diferența pe care ne-o dorim pentru România.Astăzi am făcut prima numire de secretar de stat, pe Horațiu Cosma, care se va ocupa de domeniul rutier. Horațiu s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură în 2014, apoi în 2016 a activat în calitate de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloș și în ultimii 4 ani, a fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi din 2017.Horațiu este omul pe care îl poți trezi la trei noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice.Am mare încredere că împreună vom accelera șantierele existente și ne vom asigura că cele viitoare pornesc cu premise de eficiență crescută față de trecut.Vom reveni în zilele și săptămânile următoare cu concluziile analizelor detaliate și cu echipa completă.

Construcția abia începe”, a anunțat Cătălin Drulă, miercuri.