Ministrul Educației: „Școala online va continua și după pandemie” – Când se vor relua cursurile față în față în universități

„Este nevoie de digitalizarea educației. Vom avea nevoie de predare online. Predarea digitală va avea o pondere mai pronunțată și după pandemie. Trebuie continuate eforturile în direcța conectivității, a echipamentelor de IT”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre reluarea cursurilor față în față în universități.

„Sunt multe universităţi care se pregătesc deja să ia decizia de prezenţă fizică alternativă a studenţilor. Asta înseamnă că sunt universităţi care  organizează partea de curs online, iar partea de laboratoare, lucrări practice, proiecte, cu prezenţă fizică. E importantă această alternanţă pentru a reduce la jumătate numărul de studenţi din fiecare cămin. Semestrul are 14 săptămâni şi pot veni 7 săptămâni prezenţă online, alte 7 săptămâni prezenţă fizică, după care cealaltă jumătate revine cu prezenţă fizică. Cei care au fost cu prezenţă fizică, trec în online. Acesta este sistemul pe care multe universităţi îl vor propune. Rugămintea mea a fost, către colegii rectori, de a anunţa cu cel puţin o săptămână înainte modul în care va începe semestrul doi pentru ca studenţii să aibă timp, mulţi vin din ţară”, a explicat ministrul Educației.

Bugetul MEN în 2021: 3.6% din PIB. Este cel mai mare buget din ultimii 30 de ani

Referitor la bugetul Ministerului Educației Naționale în 2021, aceesta reprezintă 3.6% din PIB, fiind cel mai mare buget din ultimii 30 de ani alocat Educației.

În Planul național de Redresare și Reziliență este prognosticată o pondere mai mare educației, a precizat ministrul Educației. Suma urmează să fie alocată dezvoltării infrastructurii și dotărilor școlilor pe următorii 2 ani.