Miron Mitrea crede că Florin Cîțu nu știe să facă proiectul de buget: ”Primul-ministru suferă de incapacitate administrativă”

O măsură anunțată și promovată de premierul Florin Cîțu care a invocat economisirea a 300 de milioane de lei, greu de argumentat în condițiile în care scumpirea locuințelor cu 15% a blocat vânzările imobiliare. Cel mai răsunător eșec pentru premier este campania de vaccinare. „Avem o componentă care merge relativ bine – aprovizionarea cu vaccinuri și o chestiune care merge foarte prost – vaccinarea efectivă a populației. Organizarea întregii proceduri și a sistemului este extrem de întâmplătoare. (…) Domnule Florin Cîțu, domnule Vlad Voiculescu, găsiți pe cineva priceput la organizare că ați lăsat în afara vaccinării bolnavi cronici, dependenți de dializă, suferinzi de cancer”, a cerut Miron Mitrea. 

Principiul după care funcționează actualul Guvern este că fiecare ministru face ce vrea el. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii a amintit declarațiile fostului ministru de Finanțe din campania electorală referitoare la proiectul de buget deja întocmit care doar aștepta noul premier să fie adoptat în Parlament. „Nu știe să-l facă” este concluzia consultantului politic, care a remarcat lipsa de autoritate și perspectivă la vârful Guvernului. Premierul a fost persiflat pentru erorile aritmetice ale vaccinării, în cadrul căreia Florin Cîțu a dispus 100.000 de vaccinări zilnic pentru a ajunge la 140.000 de vaccinuri în doua săptămâni. În consecință, consultantul politic, Miron Mitrea, l-a desemnat pe Florin Cîțu repetentul săptămânii, în contrast cu Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, desemnat premiant pentru eforturile consistente și profesioniste făcute pentru redeschiderea școlilor. „La urma urmei, mandatul de premier Florin Cîțu l-a primit de la președintele Klaus Iohannis”, a concluzionat Miron Mitrea.

SURSĂ: realitateadinpsd.net