Motocicletele intră în programul Rabla. Anunțul făcut de ministrul Mediului

De asemenea, dacă vehiclul pe două roți vine cu propulsive electrică, prima va ajunge la 6.500 de lei, condiția fiind casarea unui autovehicul.

„Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine”, a afirmat ministrul.

Referindu-se la mașinile electrice și la cele hibride, Costel Alexe a prezentat bugetul Programului Rabla Plus.

„Anul acesta avem cel mai mare buget de când există acest program: 140 de milioane de lei, creștere de la 95 de milioane de lei. Vrem cât mai mai multe mașini electrice în traficul urban din țară”, a mai adăugat Costel Alexe.

Banii alocați ar putea ajunge pentru achiziționarea a 2.500 de mașini electrice și a 400 de  hibride plug-in. După cum știm din anii anteriori, bonusul pentru vehiculele electrice este de 10.000 de euro, iar pentru hibride de 4.500. Totuși, o condiție impusă celor care aplică pentru program este aceea ca mașina să nu fie înstrăinată timp de cel puțin un an de zile.

„România acordă cea mai mare primă pentru autovehicule electrice din Europa și e normal să ne asigurăm că aceste mașini rămân în traficul din țară”, a concluzionat ministrul.