Nicușor Dan, măsuri în privința poluării din Capitală: Polițiștii și comisarii de mediu vor măsura calitatea aerului cu o stație mobilă

”A fost agreat astăzi protocolul de colaborare dintre Primăria Capitalei, Garda de Mediu și primăriile de sector. Astfel, de la 1 februarie, în fiecare sector, vor funcționa echipe mixte formate din câte 4 comisari de la Garda de Mediu și 4 polițiști locali.

Primăria Municipiului București va pune la dispoziția acestor echipe stația mobilă de măsurare a calității aerului. În două săptămâni evaluăm implementarea proiectului”, a anunțat Nicușor Dan.

Măsura a fost anunțată și de ministrul Mediului.

Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, în care regulile de mediu să fie respectate, iar echipe mixte de control formate din comisarii de mediu, reprezentanţi ai Poliţiei locale şi ai Poliţiei Române vor acţiona, începând cu data de 1 februarie, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri,  a afirmat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, în cadrul unei întâlniri de lucru online, cu primarii din Capitală.

„Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în Bucureşti, la autorizarea şi monitorizarea lucrărilor din construcţii şi activităţile industriale şi până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidenţială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creşterilor concentraţiilor de poluanţi în aer”, a spus ministrul.