Nicușor Dan: Situația financiară a Primăriei nu a fost cea mai fericită. Am acumulat datorii – CÂND vine apa caldă pentru bucureșteni

Nicușor Dan a declarat vineri că, în ultima perioadă, „situaţia financiară a PMB nu a fost cea mai fericită”, dar a asigurat că această situație se va îmbunătăți „în ritm rapid”.

„Pe chestiunea Termoenergetica și apă caldă sunt chestiuni de funcționare, deficiențe punctuale. și cred că vor fi rezolvate în câteva zile. (…) Pe partea financiară am acumulat datorii care sunt în jur de 400 de milioane, din partea Primăriei către Termoenergetica, și de la Primărie către ELCEN. Numai ca aceste datorii vor fi recuperate pentru ca a trecut perioada de iarnă în care subvenţia era foarte mare, iar dacă vom continua să plătim subvenția la același nivel lunar, între 60 și 80 de milioane lei, cum am făcut până acum. Acum, pentru că subvenţia lunară e mult mai mică – o sa recuperăm”, a explicat Nicușor Dan, într-o conferință de presă la sediul Primăriei Generale.

În ceea ce priveşte deficienţele în furnizarea apei calde, Nicușor Dan a declarat că, pe moment, se înregistrează „sincope punctuale”, pentru că ELCEN funcționează cu mai puține centrale termice decât ar fi nevoie.

„A fost acum două săptămâni când s-a întrerupt în mod legal furnizarea căldurii, după trei zile de vreme caldă, și acum mai sunt sincope punctuale din cauza că ELCEN nu e retehnologizat, funcționeaza cu două CET-uri din patru”, a explicat Nicușor Dan.