Noi proteste în Capitală – Grupările anti-restricții, tot mai divizate – Care e programul manifestațiilor

UPDATE ORA 16 – 130 de persoane sunt adunate în Piața Universității din Capitală. Vorbim despre oameni nemulțumiți de măsurile impuse de autorități. Protestatarii spun că vor merge în marș către Piață Victoriei, iar de acolo vor merge la Parlament să își strige nemulțumirile. Oamenii sunt veniți cu steaguri, cu vuvuzele și pancarte. Ei vor o viață normală și spun că restricțiile existente îi împiedică să ducă o astfel de viață.

Organizatorii spun, la rândul lor, că vor să aibă parte de un protest pașnic, menționând că se așteapă la participarea a peste câteva sute de persoane.

UPDATE ORA 15 – În piața Universității a crescut numărul protestatarilor la aproximativ 30 de persoane. A început și protestul din Piața Revoluției, din fata sedului Ministerului Afacerilor Interne. Și aici sunt tot în jur de 20 de persoane. În Piața Revoluției este așteptată și Diana Șoșoacă.

UPDATE ORA 14 – Primul protest a început la Piața Universității însă după o oră s-au strâns doar 20 de persoane.

Capitala va fi astăzi scena mai multor proteste. Cei care nu mai suportă restricțiile pandemiei vor ieși din nou în stradă. Se anunță manifestații în Piața Universității și Piața Revoluției.

Primul protest are loc la ora 13 la Piața Universității și acolo își dau întâlnire cei organizați de Grupul civic starea de libertate.

Un al doilea protest are loc tot la Universitate, în zona fântânilor, la îndemnul celor de la AUR, însă în jurul orei 15.

Un al treilea protest e anunțat tot la ora 15 însă în altă parte a Capitalei: în fața Ministerului de Interne. Aici sunt așteptați susținătorii senatoarei Diana Șoșoacă.

Ulterior ar urma ca toți protestatarii să se întâlnească în Piața Victoriei, locul obișnuit al acestor proteste. Cu toate astea, este posibil ca protestatarii, dacă se adună în număr suficient, să mai mărșăluiască și în alte zone ale Bucureștiului, așa cum au făcut în celelalte zile.

De aproximativ o săptămână, în fiecare zi au loc astfel de proteste în Capitală, dar și în marile orașe ale țării, acolo unde protestatarii se adună în fața prefecturilor. Oamenii vor să fie ascultați, așa că este de așteptat ca manifestațiile să continue și zilele următoare.