Noi restricții RIDICATE în Capitală, după ce rata de infectare scade sub 3 cazuri la mie. Când vor fi anunțate

Prefectul Capitalei a precizat că cele 48 de ore sunt necesare pentru a se stabili dacă rata de infectare se menține la un nivel scăzut.

”Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă. (…) Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie. (…) Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă. (…) Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea”, a declarat Alin Stoica joi, pentru Agerpres

Anunțul vine în contextul în care, joi, rata de infectare din București a scăzut la 3,09 cazuri la mia de locuitori, de la 3,12 în ziua precedentă. Potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică, doar Capitala se mai află în zona roșie. 

În prezent, circulația în București este permisă până la 22:00, iar magazinele sunt deschise până la 21:00. După ce rata de infectare a scăzut sub 3,5 cazuri la mia de locuitori, au fost redeschise și sălile de sport/fitness.

Potrivit legislaţiei, când rata de infectare scade la sub 3 cazuri la mia de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 22,00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.