Nu te vaccinezi anti-Covid, ți se blochează telefonul! În ce țară se întâmplă

După trei săptămâni de restricții, numărul noilor infectări din țară a încetinit, dar în Punjab, provincia cu populația cea mai mare din Pakistan, cererea de vaccinuri a început să scadă.”La început, aceasta a fost doar o propunere, dar oamenii au ezitat foarte mult să se vaccineze, astfel încât decizia a fost luată”, a declarat Hammad Raza, purtător de cuvânt al departamentului de sănătate din Punjab.Acesta a precizat că agenția de telecomunicații de stat urmează să decidă cum va pune în aplicare măsura.

În urma planului privind sancționarea persoanelor care nu se imunizează, ritmul de vaccinare din țară a crescut. În ultimele săptămâni au fost administrate zilnic aproximativ 200.000 de doze. 

În total, în țara cu o populație de 220 de milioane de persoane, până în prezent au fost administrate însă doar aproape 10,5 milioane de doze de vaccin. În majoritatea cazurilor s-a administrat vaccinul chinezesc. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 300.000 dintre cei care au primit prima doză  nu au revenit pentru rapel, potrivit hotnews.