O asistentă de la o clinică privată din București, infectată cu COVID-19. Activitatea spitalului, suspendată

Potrivit Realitatea PLUS, femeia care lucra pe secția de obstetrică ginecologie a luat virusul după ce a intrat în contact cu pacienta depistată pozitiv, care a născut la Medlife, și care a mințit că nu a călătorit în străinătate. Asistenta s-a autoizolat imediat după ce a fost confirmat cazul. Urmează ca toate persoanele cu care aceasta a intrat în contact să fie testate.
Activitatea spitalului și a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și de sterilizare/

„După depistarea primului caz pozitiv în maternitatea din Griviţa, am demarat imediat un proces extins de testare, gestionat independent, având la bază cea mai sigură metodă de procesare, practicată la nivel mondial, Real Time PCR. Astfel, am dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitatea MedLife în ultimele 10 zile şi care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii şi asistentele care au îngrijit şi investigat mama şi nou născutul, la infirmiere şi personalul auxiliar. (…) Dintre toate persoanele deja testate, o singură persoană s-a dovedit pozitivă COVID 19. Testul aparţine unei colege asistentă pe secţia de obstetrică ginecologie, fiind una dintre asistentele care a îngrijit pacienta suspectă pe durata spitalizării. Colega noastră a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în data 23 martie”, se arată într-un comunicat de presă al unităţii spitaliceşti.