ORA 11:00 – Cele mai recente măsuri în criza noului coronavirus la MAI. Se ia în calcul suspendarea zborurilor către Italia

Comandament de urgență la MAI. Conform unor surse se ia în calcul chiar suspendarea zborurilor către Italia, din România. Austria a luat deja această măsuri și mai multe țări din Europa iau în considerare măsura.

Premierul din Italia a semnat in aceasta dimineata un decret prin care inchide complet zona Lombardia impreuna cu alte 14 provincii.

În 24 de ore, patru români au fost infectați, iar numărul celor contaminați a ajuns la 13. Ultimul pacient este un bărbat de 72 de ani din Galați. Acesta a fost adus în stare gravă la Institutul Matei Balș. Autoritățile au lansat și un apel public pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul.

Bilantul zilei de ieri, in Romania

Au fost confirmate alte patru cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 13.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.

La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Al treilea caz este al unui barbat din Bucuresti, in varsta de 49 de ani, care s-a intors recent din Italia, zona Roma. Este primul caz in care simptomele pacientului sunt ceva mai accentuate. El a fost mutat la Institutul Matei Bals intr-o camera speciala.

Al patrulea al zilei a fost depistat la Galati. In acest moment am ajuns la 13 cazuri de infectari cu coronavirus. Este vorba despre un barbat in varsta de 72 de ani, venit din zona Lombardia, Italia. El a venit in tara in data de 29 februarie insa a dezvoltat simptomatologie abia in data de 6 martie atunci cand a fost transportat cu izoleta la spital.

„Un nou caz de infectare cu Covid 19  a fost  confirmat în această seară. Este al 13- lea caz de infecţie cu noul coronavirus la nivel naţional. Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galaţi care a venit din Lombardia in data de  29 februarie”, anunţă Gupul de Comunicare Strategică.