Orban, despre legea prevenției: Dacă îţi vine Garda de Mediu şi îţi găseşte gunoaie să nu te amendeze din prima, ci să vină să discute cu tine

„Vreau să extindem legea prevenţiei şi la administraţia locală. Adică dacă îţi vine Garda de Mediu şi îţi găseşte gunoaie la mai ştiu eu ce teren, să nu te amendeze din prima, ci să vină să discute cu tine, să îţi dea un plan de conformare. Aşa, teoretic, e prevăzut în legea prevenţiei, care nu trebuie să se aplice numai privitor la firme private, ci şi privitor la autorităţile locale. Nu glumesc când vă spun asta, pentru că ştiu foarte bine că ăştia din deconcentrate au obiceiul că, dacă nu le rezolvi o problemă sau dacă li se pune lor piticul pe creier, să vină să te amendeze, că, asta e, primarii sunt capabili să suporte orice”, a spus Ludovic Orban, prezent la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor.

Pe de altă parte, el a apreciat că este necesară o „concentrare administrativă”, care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate.

„Mai trebuie să mai scuturăm din agenţii, autorităţi, aşa cum am scuturat din ministere. Să mai scuturăm un pic din agenţii, autorităţi, oficii, tot felul de inspecţii şi aşa mai departe. Trebuie o concentrare administrativă, care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate care nu au de lucru şi atunci, ca să îşi găsească de lucru, până la urmă îi deranjează pe oameni, pe firme, pe administraţiile locale, tocmai ca să îşi găsească de lucru”, a arătat Orban, potrivit agerpres.