Orban, despre Pintea: Din punct de vedere al cinstei, nu poate fi apărată sub nicio formă!

Premierul interimar, Ludovic Orban a declarat, joi seară, că nu a văzut imaginile cu Sorina Pintea în cătușe, deoarece nu are timp să se uite la televizor. De altfel, a punctat faptul trebuie respectate drepturile pentru fiecare cetățean român aflat în cercetare.

”Nu am văzut. Dacă aţi cunoaşte activitatea mea, aţi şti că nu am timp să mă uit la televizor. Cred că orice cetăţean al României care se află într-o procedură de cercetare, trebuie tratat civilizat ca orice cetăţean, să i se respecte drepturile, să i se respecte demnitatea umană. Dar repet, este valabil pentru orice cetăţean român”, a declarat Ludovic Orban, la România TV, întrebat fiind dacă a văzut imaginile cu fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, cu cătuşe.

Mai mult, liberalul a precizat că Sorina Pintea nu poate fi apărată din punct de vedere al cinstei ”sub nicio formă”, acuzată fiind de luare de mită.

”PSD ne dă lecţii pe sănătate cu minciuni gogonate şi cu fake newsuri. Între timp, miniştrii PSD, de-a lungul timpului, unul a fost prins că a luat mită şi a renunţat şi e trimis în judecată, Beuran, altul este în cercetare penală, doamna Pintea, conform informaţiilor publice prezentate a fost prinsă în flagrant luând mită. V-am spus aceste elemente pentru a prezenta cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate. Un om care a fost ministrul Sănătăţii şi care s-a intors director la spital şi care are astfel de obiceiuri, îmi pare rău, dar din punct de vedere al cinstei, al calităţii, îmi pare rău, dar nu poate fi apărat sub nicio formă”, a  mai adăugat Ludovic Orban. 

Atunci când i s-a atras atenţia că şi el a avut probleme cu legea şi că nu a fost încătuşat, când a fost trimis în judecată, Orban a spus că şi-a dus crucea cu demnitate.

”Mi-am dus crucea cu demnitate. Nu m-a încătuşat nimeni. Orice cetăţean român trebuie tratat în conformitate cu prevederile legale, indiferent pe ce situaţie se află, că este cercetat, că i s-a aprobat 30 de zile arest, trebuie tratat conform legii”, a mai explicat premierul interimar.

Sorina Pintea a fost scoasă marţi din arestul Poliţiei, fiind transportată la o unitate medicală din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult de specialitate. În presă au apărut imagini cu Pintea încătuşată, în timp ce era dusă la spital.

Sorina Pintea, scoasă din arest. Fostul ministru, în lacrimi la spital