Orban: Mobilizare la maximum pentru 1 iulie! Evoluția cazurilor ne face să fim precauți în măsuri ulterioare de relaxare

 

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile statului, de la MAI, cu Politie, Jandarmerie pana la Ministerul Sănătății, Autoritatea pentru Protecția Consumatorului, ANSVSA, pentru analiza planului de masuri pentru respectarea regulilor. Vom discuta despre noile măsuri de la 1 iulie. (…) Miercuri dam semnal de mobilizare la maximum, care nu are alt scop decat apărarea sănătății și vieții cetățenilor. (…) Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile. (…)

S-a văzut clar ca in foarte multe locuri nu-s respectate. Și există un risc de transmitere crescut.

Și pe plajă, daca la inceput a fost asezarea conforma, incetul cu incetul s-a intrat intr-o devălmășie și aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. 

Înțeleg că este aglomerație… Și pe terase trebuie respectate regulile de distanțare stabilite. Trebuie gandită o altfel de programare. Nu se respectă măsurile de distanțare care sunt stabilite. Aici trebuie gândită o altă programare a mersului la masă”, a declarat Orban. 

Premierul a declarat că este îngrijorat de numeroasele cazuri de nerespectare a regulilor din ultima săptămână.

„Chiar m-a ingrijorat. Am văzut niște imagini in care, practic, aproape  nu s-a mai respectat nicio regula. Este foarte important să se respecte aceste reguli. 

Evoluția cazurilor in ultimele 10 zile ne face să fim precauți în măsuri ulterioare de relaxare. A crescut puțin numărul cazurilor.

Orice masura de relaxare va fi dezbatuta in structurile de specialisti, in INSP, comisia anti-COVID.

Dacă vom lua noi măsuri de relaxare le vom anunța public”, a avertizat Ludovic Orban.

Premierul a evitat să dea un răspuns clar despre redeschiderea restaurantelor.