Ordonanta militara nr 4. Ce presupune Scenariul 4

ORDONANTA MILITARA 4 // SCENARIUL 4. Tot mai multe voci estimează, pentru mâine, depășirea pragului critic de îmbolnăviri cu coronavirus, respectiv 2000 de persoane. Din acel moment, România va intra în Scenariul 4

ORDONANTA MILITARA 4 // SCENARIUL 4. Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au, la această oră, o ședință de urgență în care se pun la punct ultimele detalii din Ordonanta 4. Se așteaptă, așadar, noi măsuri pentru populația României.

Coronavirus România. Ce este Scenariul 4

ORDONANTA MILITARA 4 // SCENARIUL 4. În Scenariul 4, pacienții cu simptome ușoare și medii vor fi tratați la domiciliu, pentru ca sistemul medical să poată face față numărului ridicat de îmbolnăviri. 

În plus, va fi schimbată și metodologia de testare. 

„Nu vor mai fi testați doar cei din carantină sau contacții unor persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome. Se ia în calcul și momentul în care personalul medical infectat, dar asimptomatic, să rămână în spital și să trateze bolnavii”, spunea Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

ORDONANTA MILITARA 4 // SCENARIUL 4. Totodată, ministrul Sănătății anunța, de sâmbătă, că autoritățile iau în calcul ca persoanele care sunt afectate să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane de peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri în acest sens fiind făcute către Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse în ordonanta militara 4.