Pădurar ucis din greșeală la o partidă ilegală de vânătoare: a fost confundat cu un animal salbatic

Bărbatul a fost împuşcat noaptea trecută, în jurul orelor 21.00, pe Insula Mare a Ialomiţei. Pădurarul   şi-a pierdut viaţa în timpul unei acţiuni de braconaj cinegetic pe care ar fi organizat-o alături de alţi trei bărbaţi, din judeţul Constanţa.

Vânătoarea neautorizată s-a petrecut pe fondul cinegetic Chirana, administrat de Romsilva, o zonă unde se ştie că iernează cerbul. La prima vedere, se pare ca pădurarul a fost luat la ţintă de unul dintre braconieri, fiind confundat cu un animal sălbatic.

Poliţia Judeţeană Ialomiţa a anunţat, sâmbătă, că poliţiştii au fost sesizaţi, noaptea trecută, printr-un apel la 112, despre faptul că un bărbat l-ar fi împuşcat accidental pe un altul, în timpul unei partide de vânătoare. 

„Din verificările efectuate a reieşit că, în timp ce un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraşul Hârşova, se afla la o partidă de vânătoare, împreună cu alte 5 persoane, pe malul drept al fluviului Dunărea, în zona teritorială a comunei Giurgeni, ar fi tras accidental într-unul din bărbaţii care îl însoţeau”, au arătat reprezentanţii Poliţiei.

 În acest caz se fac verificări pentru a se stabili întreaga activitate infracţională, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă ” şi „braconaj cinegetic”.