Papa Francisc cheamă la rugăciune comună de Bunavestire: La pandemia virusului să răspundem cu universalitatea rugăciunii

 

Papa Francisc i-a invitat pe toți liderii tuturor Bisericilor și confesiunilor creștine să se unească în rugăciune pe 25 martie, Buna Vestire, și să recite la ora 12.00 rugăciunea Tatăl Nostru.

„La pandemia virusului vrem să răspundem cu universalitatea rugăciunii”, a spus Suveranul Pontif duminică, la finalul rugăciunii „Îngerul Domnului”, recitată în biblioteca apartamentului papal din Palatul Apostolic.

„Dragi frați și surori, în aceste zile de încercare, în timp ce umanitatea tremură la amenințarea pandemiei, aș vrea să propun tuturor creștinilor să-și unească vocea spre Cer. Îi invit pe toți capii Bisericilor și pe liderii tuturor Comunităților creștine, împreună cu toți creștinii diverselor confesiuni, să-l invoce pe Cel preaînalt, Dumnezeu cel atotputernic, recitând în același timp rugăciunea pe care ne-a învățat-o Isus, Domnul Nostru. Îi invit, așadar, pe toți să recite ”Tatăl Nostru” miercurea viitoare, 25 martie la amiază.

În ziua în care mulți creștini amintesc vestirea adusă Fecioarei Maria despre Întruparea Cuvântului, fie ca Domnul să asculte rugăciunea unanimă a tuturor discipolilor săi care se pregătesc să celebreze biruința lui Cristos cel înviat.

Cu aceeași intenție, vinerea viitoare, 27 martie, la ora 18.00, voi prezida un moment de rugăciune pe esplanada bazilicii San Pietro, cu Piața goală. Vă invit încă din acest moment să participați cu toții în mod spiritual prin mijloacele de comunicare. Vom asculta Cuvântul lui Dumnezeu, vom înălța rugămintea noastră, vom adora Preasfântul Sacrament, cu care, la încheiere, voi da Binecuvântarea Urbi et Orbi, ce va fi însoțită de posibilitatea de a primi indulgența plenară.

La pandemia virusului vrem să răspundem cu universalitatea rugăciunii, a compasiunii, a tandreții. Să rămânem uniți. Să ne facem simțită apropierea noasstră față de persoanele care sunt mai singure și mai încercate, față de medici, de operatorii sanitari, infirmieri și infirmiere, voluntari; apropierea noastră față de autoritățile care trebuie să ia măsuri dure, dar pentru binele nostru; apropierea noastră față de polițiști, de soldații care, pe străzi, caută să mențină întotdeauna ordinea pentru a se realiza lucrurile pe care guvernul cere să fie făcute pentru binele nostru, al tuturor. Apropiere față de toți”.