Parchetul General preia ancheta ofițerului MAI infectat cu coronavirus

Ancheta penală deschisă pe numele ofițerului pensionat din cadrul MAI, infectat cu coronavirus, va fi preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), transmite, joi, instituția.

„Prin ordonanța procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost preluat dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal, constând în aceea că o persoană, infectată cu Covid-19 și internată la Spitalul de urgență ”Dr. Dimitrie Gerota”, nu a anunțat autoritățile că a efectuat deplasări în afara țării și cu privire la destinația avută. Întrucât nu a luat măsuri de autoizolare la domiciliu și a intrat în contact cu mai multe persoane, unele dintre acestea au fost la rândul lor infectate cu acest virus”, se arată în comunicatul PICCJ.

Bărbatul nu a spus că pe 26 februarie s-a întors din Israel s-a ales cu un dosar penal pe numele său. El ar fi fost împreună în vacanță cu o femeie de la evidența populației, în cazul căreia încă nu a venit rezultatul testului.

Citește continuarea pe realitateadinjustitie.net