Patron din Galați anchetat după ce a dat-o afară din magazin pe asistenta care tratează pacienți cu COVID-19

 

Potrivit IPJ Galaţi, femeia a fost reclamată la Poliţie, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a susținut că aceasta se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condiţiile legale şi iese din casă, scrie Agerpres.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aflat că femeia nu se află în izolare, ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deţine, pentru a-şi proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi.

Miercuri, patronul magazinului ar fi dat-o afară din magazin. Femeia a sunat la Secţia 2 Poliţie şi a reclamat cazul.

„Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galaţi face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenţie la art. 1 al Legii 12/1990 şi care se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei”, au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

După acest incident, asistenta medicală, de 44 ani, a postat pe Facebook cum este umilită de vecinii de bloc pentru faptul că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate, unde sunt trataţi pacienţii cu coronavirus.

Asistenta medicală Mihaela Moga Pal de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a povestit pe Facabook cum a fost umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primește bolnavi de COVID-19.Ea spunea că oamenii i-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului și că a fost dată afară din magazinul blocului. Mesajul său, postat pe Facebook, a fost distribuit de peste 3.000 de ori și a strâns sute de comentarii.