Percheziții în București, la persoane suspectate de trafic de persoane și viol. Printre victime, și o minoră de 13 ani

În urma anchetei s-a constat faptul că, în perioada 2019 – iulie 2024, 8 persoane (majoritatea aflate în relații de rudenie) au constituit pe raza municipiului București un grup infracțional în scopul obținerii de importante beneficii materiale din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate (printre care și o minoră în vârstă de 13 ani), atât pe teritoriul României cât și al Marii Britanii.

„Din probele administrate  a rezultat că sub coordonarea liderului grupului infracțional organizat, membrii au recrutat mai multe persoane vulnerabile, pe care le-au controlat, supravegheat și însoțit în locurile alese pentru practicarea prostituției (situate pe teritoriile ambelor state). De asemenea au racolat clienți prin intermediul unor anunțuri publicate pe  site-urile de profil , stabilind totodată tarifele serviciilor oferite și modalitatea de plată. Sumele de bani rezultate din activitatea infracțională au fost colectate de liderul grupului infracțional  și ulterior împărțite cu ceilalți suspecți.  În realizarea aceleași rezoluții infracționale liderul grupării criminale organizate a recrutat o victimă minoră (în vârstă de 13 ani la acel moment) prin inducere în eroare și profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (cauzată de vârstă,  lipsa experienței și o situație familială tensionată), pe care a transportat-o și cazat-o  la diferite adrese din București și ulterior în Marea Britanie  determinând-o   să practice prostituția. Suspectul și-a însușit integral sumele de bani obținute de către persoana vătămată minoră. De asemenea, a sprijinit un alt membru al grupului infracțional să exploateze sexual o altă victimă minoră (14 ani) și au întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu persoanele vătămate minore”, anunță miercuri DIICOT, într-un comunicat de presă.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.