Peste 7 milioane de lei pentru ajutorarea celor afectați de pandemie, oferiți de Patriarhia Română

 

Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 3.048.669 lei.

Pe lângă intensificarea rugăciunilor, Biserica a desfășurat acțiuni filantropice pentru persoanele vulnerabile și a făcut numeroase donații de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.

Contribuţia totală a Patriarhiei Române pentru sprijinirea celor afectaţi de pandemie se ridică până în prezent la 7.153.671 lei, potrivit basilica.ro.

„Ajutorul oferit este unul concret, material şi este destinat în mod special persoanelor vârstnice şi sărace, bolnave sau cu dizabilităţi, celor aflaţi temporar în izolare sau în carantină, dar şi unor instituţii medicale, şi a constat în donaţia şi distribuţia de produse alimentare, igienico-sanitare şi aparatură medicală, precizează sursa citată.

În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19) şi a instituirii stării de urgenţă naţională, ca urmare a îndemnului patriarhului Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române au intensificat acţiunile social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile şi afectate de pandemie”, mai transmite Patriarhia Română.