Plan ROȘU de intervenție după o simplă curățenie într-o școală. 14 copii INTOXICAȚI, la spitale din Craiova

 

Un număr de 16 copii de la Şcoala Daneţi din județul Dolj au acuzat miercuri stări de greaţă, ameţeli şi vomă în primele ore ale dimineții de miercuri la școală. Toți copiii sunt elevi în clasa a treia și au început să se simtă rău, după prima oră de curs. După sosirea echipajelor SMURD la școală au fost evaluaţi şi transportaţi la spitale din Craiova, potrivit ISU Dolj.

14 dintre elevi sunt în acest moment supuşi investigaţiilor amănunţite la Spitalul numărul 1, la Spitalul Militar şi la Spitalul numărul 2 din Craiova. Un alt elev a fost dus la o unitate medicală de părinţii lui, iar un părinte a refuzat transportul la spital al copilului său, potrivit ISU Dolj.
 
Imediat după sosirea la fața locului, ISU Dolj a anunțat declanșarea Planului Roșu de intervenție și evaluarea și transportul copiilor la spital.

„Copiii sunt la dispensarul din sat, sunt evaluați și în funcție de decizia medicală vor fi transportați la spitalele din Craiova. Aceștia au fost intoxicați cu substanțe de dezinsecție. A fost declanșat Planul Roșu de intervenție. Din primele informații de la fața locului, s-a constatat ca au efectuat curățenie cu substanțe pentru curățenie. Se lucrează la identificarea substanțelor cu aparatura  din dotare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, potrivit realitateadecraiova.net.

Directorul Școlii profesionale din comuna Daneţi, Adina Ursu, a declarat, la Realitatea PLUS, că la curățenia făcută în școală în ziua de marți NU a fost folosită niciun produs care să pună în pericol viața copiilor și că NU se cunoaște încă motivul intoxicării micuților. 

„Nu s-a făcut nicio deratizare, nicio dezinfecție, nicio dezinsecție, absolut nimic. Deci nu s-au folosit alte produse de altă natură care să pună în pericol viața copilului. S-a făcut curățenie în condiții normale. Curățenia a fost făcută ieri (marți – n.red.) după terminarea programului, deci nu în această diminieața astfel încât să putem să spunem că s-au folosit substante si că nu a fost ventilata sala de clasă. În prezenta mea acesti copii au fost transportati la dispensar, li s-a acordat primul ajutor, au fost si 4 echipaje SMURD. Viata niciunui copil nu este pusa in pericol și de asemenea nu se cunoaste motivul”, a declarat directorul școlii, la Realitatea PLUS.

Până în acest moment nu a fost anunțată substanța folosită pentru curățenie și concentrația soluției respective. Echipajele de intervenție sosite la școala din Daneţi încearcă să găsească sursa intoxicației și au luat la verificat fiecare sală de clasă.

Caz tras la indigo, în jud. Dolj: încă o școală cu elevi INTOXICAȚI

La scurt timp după cazul din Dăneți, mai mulți elevi ai unei școli din localitatea doljeană Dăbuleni au ajuns la spital, miercuri, cu stări de greață, vomă și iritații ale căilor respiratorii. 

Potrivit primelor informații,  în situația elevilor din Dăbuleni, ar fi vorba despre o reacție la un dezinfectant folosit după ce în școală au fost înregistrate mai multe cazuri de varicelă, a precizat ISU DOlj, relatează realitateadecraiova.net.

Mai multe detalii pe realitateadecraiova.net