Planul Național de Redresare și Reziliență, trimis înapoi de către Comisia Europeană, pentru corectarea unor informații neclare

Unul dintre reproșurile aduse planului este că datele din documentele .xls NU CORESPUND cu cele din documentele word pentru anumite proiecte, la capitolul privind renocarea spitalelor, potrivit Mediafax, care citează un document obținut de Aleph TV.

Tot la un capitol legat de sănătate, suma de bani solicitată pentru renovarea sistemului de terapie intensivă pentru nou-născuți diferă între cele 2 documente. În documentul word sunt 80 de milioane de euro, în documentul .xls anexat suma finală este de 71 de milioane de euro.

La capitolul „Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului”, spune Comisia că nu pot fi calculate costuri exacte, pentru că nu sunt suficiente informații.

La subcapitolul Research, Dezvoltare și Inovare sunt prezentate date a căror sursă nu este precizată.

La alte capitole, cum e Turismul și Fondul pentru Tranziție Verde și Digitală, nu sunt justificări pentru costuri, potrivit sursei citate.

La Școlile Verzi, au fost date costuri estimative din piață, când, de fapt, ar fi trebuit să fie folosite, ca toate celelalte state, un cost standard național. La trainingul pentru profesori, pentru tehnologie digitală, nu există raportare la cifre care sunt clare, din programele Erasmus.