Prefectul Capitalei: Am dat termen ca până duminică la ora 16:00 să fie adunat gunoiul în Sectorul 1

„A fost dat termen de 48 de ore, începând de ieri (vineri – N.R.), deci duminică la ora 16:00 ar trebui să fie gata adunarea gunoaielor.  Dacă nu sunt respectate termenele, pot fi conscințe mai grave.” a afirmat Stoica, în direct la Realitatea Plus, într-o ediție specială. 

Reprezentatul Guvernului a precizat că aceste termene au fost stabilite la discuțiile purtate cu Direcția de Sănătate Publică, dar instituția nu are alte pârghii, cu excepția amenzilor. „Nici Prefectura, nici DSP nu vor face plângeri penale, ci Garda Națioanlă de Mediu poate face o plângere penală, dar nu vă pot spune eu când și dacă o vor face.”

Pe de altă parte, prefectul Capitalei a precizat că și scenariul stării de alertă, invocat de edilul Clotilde Armand, trebuie bine analizat. „Nefuncționarea serviciilor publice poate genera situația de impunere a stării de alertă la nivel de sector. În momentul în care mi se va propune o soluție concretă care să fie viabilă pe o perioadă de 30 de zile, vom acționa în consecință”, a afirmat Alin Stoica, la Realitatea Plus.