Premierul Moldovei: Femeia bolnavă de coronavirus a manifestat IRESPONSABILITATE TOTALĂ. A plecat din spital şi a venit cu avionul în Moldova  

„Femeia bolanvă de coronavirus a manifestat un comportament de iresponsabilitate totală. Aceasta a plecat din spital din Italia şi a venit cu avionul în Moldova. Femeia a pus în pericol atât persoanele din Aeroportul din Italia, dar şi persoanele din avion şi de la bordul acestora. Femeia se află într-o stare gravă şi este monitorizată de medici”, a declarat Chicu, citat de Publika.md.

Totodată, prim-ministru roagă ca cei 145 de pasageri care s-au aflat la bordul aeronavei să nu părăsească ţara în următoarele 14 zile. Potrivit lui, pasagerii rutei sunt în vizorul autorităţilor.

Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la urcarea în avion, nici poliția de frontieră, nici membrii echipajului nu au știut despre problemele de sănătate ale femeii.

„Prima adresare a persoanei a fost în 28 februarie când a debutat boala cu febră 39. Apoi au apărut tuse seci şi s-a adresat apoi cu stare gravată la medicii din Italia. I-a fost schimbat tratamentul cu antibiotice. În dinamica ei a luat decizia de a reveni în Moldova şi cooordonat cu poliţia nu a prezentat nici proliţiei, nici însoţitorilor de bord info cu privire la starea de sănătate şi problemele pe c are le avea”, a zis Viorica Dumbrăveanu.

În prezent, starea pacientei este gravă, dar stabilă, susțin autoritățile.

„Actualmente persoana e într-o instituţie spitalicească strategică. E stabilă. Nu s-a agravat starea. Are bronhopneumonie bilaterală, are hipertensiune şi obezitate. Se fac toate măsurile pentru a salva viaţa persoanei vizate”, a menţionat Viorica Dumbrăveanu.