Președintele Braziliei continuă declarațiile iresponsabile: ”Vaccinarea este un amestec în viața oamenilor”

”Pandemia a ajuns la final, cifrele o demonstrează. Avem în prezent o mică creştere, care înseamnă un mic salt”, a declarat șeful statului într-un interviu acordat, sâmbătă, fiului său, deputatul Eduardo Bolsonaro.”Graba pentru vaccinare nu se justifică, pentru că este un amestec în viaţa oamenilor”, a adăugat liderul Braziliei, citat de Agerpres.  

Încă de la începutul pandemiei, Președintele țării a minimizat efectul devastator al noului coronavirus, opunându-se măsurilor de izolare din cauza impactului negativ asupra economiei. În ultima perioadă, şi-a exprimat de multe ori îndoielile legate de vaccinuri, evocând posibilele efecte secundare, deși testele clinice au arătat că acestea sunt sigure și eficiente.

Toate acestea în condițiile în care țara sa se confruntă, de luna trecută, cu o creștere a noilor infectări. În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 50.177 de cazuri Covid-19 şi 706 decese. Bilanțul total al epidemiei din Brazilia depășește 7,2 milioane de contaminări și 186.356 de decese. Din totalul pacienților, aproape 8.320 sunt cazuri critice. 

Citește și: ”Președintele Braziliei, împotriva vaccinării anti COVID-19: Ar putea să ne transforme în crocodili, femei cu barbă sau Superman”