Preţul la toate materialele şi echipamentele medicale de protecţie contra coronavirusului, plafonat

„Am vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei – să vă gândiţi dacă este necesar, pentru că am văzut că e o tendinţă de speculă -, putem plafona pe o perioadă de 3 până la 6 luni preţul la toate materialele, echipamentele care se vând către populaţie. (…) Consiliul Concurenţei va susţine”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul interimar al Sănătăţii, întrebat pe acest subiect, a confirmat oportunitatea unei astfel de măsuri.

„Consider că este oportun să facem acest lucru, mai ales că unele ţări din jur au luat aceste măsuri”, a spus Victor Costache. 

De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că în cursul zilei de joi va fi semnat contractul-cadru pentru achiziţia de termoscanere, echipamente necesare în depistarea simptomelor coronavirusului COVID-19, urmând ca primele cinci să fie livrate săptămâna viitoare.

„Pot să anunţ că, aşa cum precizează cei de la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, se va semna astăzi acordul-cadru şi vor transmite către DSU pentru semnarea contractului subsecvent în vederea celor 35 de termoscanere – 5 săptămâna viitoare, 10 până pe 20 martie şi restul de 20 în 55 de zile”, a declarat Lucian Bode, joi, în cadrul şedinţei de guvern.

Ministrul interimar al Transporturilor a adăugat că furnizorul este o companie din Irlanda.

Bode a făcut şi o prezentare a acţiunilor de dezinfecţie derulate pe aeroporturi şi în garniturile de tren, ca măsuri de prevenţie contra coronavirusului.