Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat din nou pentru arborarea drapelului Ungariei

 

Prefectura Covasna a amendat Primăria Sfântu Gheorghe cu 5.000 de lei pentru arborarea în condiţii nelegale a drapelului Ungariei cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni, marcată pe 15 martie.

Este a doua oară când edilul este amendat pentru același lucru. În 2018, Prefectura Covasna a amendat Primăria Sfântu Gheorghe cu 10.000 de lei, pentru arborarea în condiţii nelegale a drapelului Ungariei cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni. Primarul spunea anul trecut că va face la fel și în acest an. a declarat atunci că va contesta sancţiunea în instanţă.

Primarul din Sfântu Gheorghe: „Și anul viitor vom folosi simbolurile comunităţii maghiare”

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor a transmis, miercuri, că sancţiunea a fost aplicată în data de 16 martie, pentru nearborarea alături de Drapelul Ungariei, a unui număr egal de exemplare din Drapelul României, în centrul municipiului.

„Pe fondul anulării evenimentelor publice din această perioadă dificilă, cu scopul umanitar de a preveni răspândirea virusului ucigaș COVID-19, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a ales să încalce din nou legea, la fel cum a făcut-o în fiecare din ultimii ani, (fapt pentru care a fost și sancționat de altfel), să nu arboreze Drapelul României alături Drapelul Ungariei în număr egal de exemplare cu acesta din urmă, conform prevederilor legale, în centrul municipiului reședință de județ, cu ocazia sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni (…) Drept urmare Prefectul județului Covasna, garantul respectării Constituției și a legilor țării, a aplicat primarului, în temeiul prevederilor legale, sancțiunea contravețională prevăzută pentru fapta săvârșită”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Prefecturii Covasna.

Ce a răspuns primarul Arpad Antal citește pe realitateadecovasna.net.