Primele venituri tăiate de stat – Învățământul este afectat: se plătesc drepturile salariale doar până la 11 martie

Primele venituri tăiate de stat. Profesorii plătiți cu ora vor încasa banii doar pentru prima săptămână a lunii martie. Statul nu mai plătește orele suplimentare, ci doar norma de bază.

Informația a fost confirmată de Ministerul Educației, pentru Realitatea Plus. După ce starea de urgență încetează se renunță la această măsură, a precizat secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari. 

 

„Drepturile salariale vor fi platite integral pana la data de 11 martie, inclusiv plata cu ora. Din data de 11 martie, intregul personal din invatamantul preuniversitar va fi platit cu salariul de baza + sporurile aferente, fara plata cu ora. Acestea sunt ore suplimentare, in afara normei de baza, si se platesc atunci cand sunt prestate efectiv”, a declarat Luminita Barcari.

Secretarul de stat Rodica Barcari a subliniat că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic.

„Nu poate fi vorba de șomaj sau somaj tehnic. Solutia concediului de odihna in aceasta perioada pentru intregul personal este cea mai buna”.

Reacția Rodicăi Barcari vine după ce liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că profesorii ar trebui să intre în șomaj tehnic. Ulterior, acesta a revenit pe Facebook și a anunțat că a exprimat doar o opinie personală și că PNL nu va tăia nici pensii, nici salarii.