Primul caz de coronavirus la bordul navei de croazieră din Cambodgia

Malaiezia a anunţat sâmbătă că o pasageră de origine americană, în vârstă de 83 de ani, de pe un vas de croazieră care a acostat în Cambodgia, a fost testată pentru noul coronavirus, rezultatul fiind pozitiv informează Reuters.

Femeia din Statele Unite s-a îmbarcat vineri în Cambodgia într-un avion cu direcţia Malaiezia, a declarat ministrul malaiezian al Sănătăţii, adăugând că soţul acesteia a fost testat pentru noul coronavirus, rezultatul fiind negativ, informează Reuters, preluat[ de Agerpres.

Vasul de croazieră Westerdam al companiei Holland America Line a ajuns joi în portul cambodgian din Sihanoukville după ce cinci ţări i-au interzis acostarea de teamă că pasagerii ar putea fi purtători ai noului coronavirus.

Aproximativ 1.200 din cei 2.257 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul Westerdam au debarcat în portul din Sihanoukville vineri şi sâmbătă, majoritatea zburând spre capitala Phnom Penh pentru a-şi continua călătoriile, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului provincial, Kheang Phearum, citat de DPA. 

Cele 2.000 de persoane de la bordul vasului, printre care și 17 români, au fost primite vineri în Cambodgia de premierul Hun Sen.

Phearum a precizat că 827 de pasageri şi membri ai echipajului au părăsit nava sâmbătă. Alţi 415 au debarcat vineri.

Până vineri nu fusese identificat niciun caz de infectare cu COVID-19. Oficialii au testat 20 de persoane aflate la bord pentru coronavirus după ce nava a acostat joi, iar rezultatele testelor au fost negative.

Cambodgia a raportat un caz de coronavirus, un bărbat din China, despre care autorităţile au declarat că s-a vindecat şi a părăsit ţara.

Un român dintre cei 17 de la bordul navei Westerdam din Cambodgia a plecat acasă

Unul dintre cei 17 români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam din Cambodgia a plecat spre casă, a anunțat  Ministerul român Afacerilor Externe. Dintre cei 17 români care se aflau la bord, 9 sunt pasageri şi 8 sunt membri ai echipajului. 

Până vineri nu fusese confirmat niciun caz de infectare cu noul virus la bordul navei. Toți membrii echipajului și pasagerii au fost supuși testelor și a fost infirmat coronavirusul, a mai precizat MAE.