PRIMUL elev infectat cu noul coronavirus la câteva zile după redeschiderea școlilor. UNDE a fost depistat cazul

 

Este vorba de un elev de la Școala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei, relatează Realitatea PLUS. 

Cu o zi înainte, ministrul Cîmpeanu a declarat că „până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate”.

Potrivit primelor informații în cazul confirmat de la școala din Sectorul 6, bunica respectivului elev a fost confirmată pozitiv, apoi și acesta după testarea antigen. De marți, 9 februarie, nu a mai venit la școală, iar de miercuri, nici restul clasei, care a intrat în sistem online pentru următoarele două săptămâni.

Aproape 1,4 milioane de teste rapide COVID-19, antigen, trebuie să ajungă în școli pentru verificarea elevilor și cadrelor didactice la triajul epidemiologic. Din acestea, aproape 200.000 de teste antigen sunt pentru școlile, liceele, grădinițele din Capitală. Decizia a fost luată chiar înainte de reluarea cursurilor cu prezență fizică de Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Stuații de Urgență (DSU). 

Testarea elevilor se face în baza unui formular de consimțământ semnat de părinți. Formularul este AICI

CÂND sunt suspendate cursurile în școli

Potrivit noilor proceduri stabilite de ministerele Educației și Sănătății, printr-un ordin comun semnat de cei doi miniștri, copiii învată în sistem online la apariția unui singur caz confirmat la preșcolari și ciclul primar și la apariția a două cazuri confirmate la ciclul gimnazial și liceal.

CÂND vor fi SUSPENDATE cursurile în școli, licee și facultăți, după 8 februarie – DOCUMENT

Cazul elevului infectat cu noul coronavirus este al doilea caz depistat în cadrul unei școli din București.

Reamintim ca la sfârșitul lunii ianuarie s-a confirmat un focar cu noua tulpină britanică la scoala nr. 28 din Capitală. Până în prezent, au fost confirmate șase cazuri cu noua tulpină din 16 cazuri de COVID-19 , pe lângă 29 de contacți direcți.

De asemenea, reamintim că înainte cu o zi de începerea cursurilor în școli a mai fost semnalat un focar de coronavirus la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, județul Prahova. Duminică, 7 februarie, 11 elevi ai Colegiului au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, iar pentru alți patru elevi rezultatele au fost incerte. Rezultatele testelor au venit luni seara, după începerea cursurilor. Elevii confirmați pozitiv au fost plasați în izolatorul cabinetului medical. Este vorba despre cinci elevi din clasa a IX-a, un elev din clasa a X-a, trei elevi din clasa a XI-a și doi elevi din clasa a XII-a. Activitatea de învățământ continuă on-line.