Procesiune uriașă la mânăstirea Hadâmbu – „Drumul Crucii”, refăcut de mii de credincioși în Joia Mare

De aproape un deceniu, preoții de la Mănăstirea Hadâmbu se pregătesc în această perioadă pentru Drumul Crucii. Anul acesta, procesiunea din Joia Mare va începe la ora 16.00, iar credincioșii care doresc să participe sunt aşteptaţi.

„Vom parcurge cu toții de la baza dealului, unde este se poatră bucuria Crucii și până sus, la Mănăstire, unde ne vom închina la icoana făcătoare de minuni, preoții și pelerinii care o să participe la acest eveniment”, a declarat Ioreș Goraș- protosinghel Mănăstirea Hadâmbu Iași.

Zeci de credincioşi obișnuiesc să parcurgă Drumul Crucii in Joia Mare. Procesiunea durează nu mai puțin de două ore jumătate, iar traseul are aproximativ un km. 

Evenimentul religios se va desfășura în condiții speciale. În alți ani sărbătoarea aducea la Mănăstirea din deal sute de credincioși care parcurgeau drumul oprindu-se din troiță în troiță.

Marele pelerinaj al Crucii este pe data de 14 septembrie, când mii de credincioși din toate colțurile lumii se adună la Iași pentru a merge pe drumul Patimilor Mântuitorului Hristos şi a sfinţilor. 

Refacerea Drumului Crucii a devenit o tradiţie la Mănăstirea Hadâmbu din anul 2012.