Prognoza meteo 30 octombrie – Weekend cald în vest, centru și nord. Cum va fi vremea în Capitală și la munte

Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice, dar în cele sudice şi estice nebulozitatea de tip stratiform va fi pe arii relativ extinse, local va persista şi izolat va fi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în special la munte, la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60…70 km/h, dar trecător şi la viteze mai mici şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în nordul Moldovei. Dimineaţa, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

În București, cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale intervalului vor fi condiţii de ceaţă şi de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va senin în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali şi variabil în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Munţii Banatului, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60…70 km/h, dar trecător şi la viteze mai mici şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Pe alocuri, pe văi şi în depresiuni, se va forma ceaţă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.